Régen a japán arisztokrácia használta ezt a technikát, sokáig titokban tartva az eljárás anyagait és munkamenetét. Keleti kultúrában nagy hagyománya van a természetes alapanyagok használatának, a gyógyításban és a szépségápolásban egyaránt. A japán manikűr is a természetes anyagokat hívja segítségül, a körmök ápolásához. Visszaadja a körmök természet adta szépségét, fényét, erejét. Elősegíti a körömnövekedést. A méhviasz hatására a köröm megerősödik, színe élénkebbé, élettelibbé, fényesebbé válik, megszűnik a berepedezett köröm. A körömlemezbe beépülő anyagoknak köszönhetően a köröm erős és rendkívül tartós lesz. Összetétele vegyi anyagoktól mentes, csakis természetes anyagot tartalmaz. A méhviasz alapú tápláló paszta a hatóanyagokat a körömbe juttatja, a púder pedig egy védőréteget képez a köröm felületén, mely hosszú ideig megvédi a körömlemezt a környezetkárosító hatásoktól. A férfiak körében egyre gyakoribb, közkedveltebb.

A kezelés lépései:

-fertőtlenítő kézmosás

-eltávolítjuk a régi körömlakkot

-a köröm szabadszélének kialakítása, formázása

-körömbőr eltávolítása

-körömlemez bolyhozása hogy a hatóanyag mélyebben beépüljön a hámrétegbe

-méhviasz paszta körömbe juttatása

-púder segítségével a hatóanyag körömbe zárását, körömvédelmét és fényesítését érjük el.

Alkalmazásának lényege hogy rendkívül hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik. Melegen a test bőrfelületére tapadva kiválóan alkalmas a kéz, és a láb kezelésére, mivel a szaunához hasonlóan fokozza a vérkeringést, tágítja a bőr pórusait, és lehetővé teszi a bőrtápláló hidratáló krémek tökéletes felszívódását. Így a durva , száraz bőr a kezelés hatására rugalmassá, friss és egészséges kinézetűvé válik. A paraffinos ápolás télen a legnépszerűbb, mikor a szabadtéri hideg, és a lakásban, munkahelyeken lévő száraz meleg levegő alaposan próbára teszi kézbőrünk tűrőképességét. Ajánljuk még száraz, berepedezett, vitaminhiányos és öregedő bőr ápolására.

A paraffinos ápolás különböző hatóanyagú krémekkel kombinált, mélyhidratáló kezelés, amely nemcsak a bőrre van jó hatással, hanem a körmöket is átpuhítja. Hatására a bőr és a köröm felülete ápolttá, bársonyosan puhává válik. Kiegészítő kezelése lehet kéz és lábápolás, valamint műkörömépítés után.

A paraffinos ápolás menete:

-fertőtlenítjük a bőr felületét

-bőrradírozással eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és tisztítjuk a pórusokat

-gazdag hatóanyag tartalmú ápolókrémmel átmasszírozzuk a kéz illetve lábfejet

-meleg paraffin fürdőbe mártjuk egymás után két-három alkalommal

-15-20 perces pihentetés kesztyűben

-kihűlt paraffin eltávolítása

-végezetűl hidratáló krémezést alkalmazunk.

Ha az otthoni ápolás már nem elegendő, lepje meg magát egy pedikűrkezeléssel. A talpon lévő bőr hamar veszít nedvességéből, rugalmasságból és ez által gyorsabban szarusodik. A rendszeres lábkezelések alkalmazása helyre állítja a lestrapált, elnehezedett lábak vízháztartását, kisimítja a sarokrepedéseket, puhítja a hámréteget. A klasszikus pedikűr alatt a láb fertőtlenítése, meleg vizes áztatása után a kemény bőrfelesleget eltávolítom, körmöket rövidítem, tisztítom, formázom, majd gépi csiszolást alkalmazok, a már késsel leszedett bőrön, ezáltal simább, egyenletesebb bőrfelszínt érek el. Ezután következik a láb ápolása, masszírozása (bőrradír, hidratáló krém, hűsítő krém…) A kezelés kiegészíthető még a körmök díszítésével-zselével, gél-lakkozással, lakkozással-esetleg egy paraffinos lábápolással.